/Simularea Parlamentului Romaniei (6-8 decembrie 2019) simPRO

Simularea Parlamentului Romaniei (6-8 decembrie 2019) simPRO

Societatea Europeana pentru Justitie , Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), în parteneriat cu Liga Avocatilor din Romania,
Asociatia Junii si cu sprijinul Camerei Deputaţilor, organizează în perioada 6 – 8 decembrie 2019, Simularea Parlamentului României (simPRO, editia a VIII-a). Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect destinat elevilor şi studenţilor si reprezinta o simulare instituționala de la nivelul Camerei Deputatilor. Simularea Parlamentului României a ajuns la a VIII-a editie, este un proiect ce se desfasoara cu participanti din toata tara, iar in timpul desfasurarii evenimentului, accentul se pune pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii vor învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.

UPDATE: Pentru înscrieri, participanții trebuie să completeze formularul de înscriere până pe 24 noiembrie 2019

Pentru a-și spori șansele de participare, aceștia sunt invitați să  trimită  o inițiativă legislativă proprie pe care doresc să o discute în cadrul proiectului,  la adresa de mail: simulare.parlament@gmail.com până la aceeași dată.

Formularul de înscriere poate fi găsit aici –> AICI  

Propunerea legislativă trebuie să respecte specificul uneia dintre Comisiile de mai jos:

 1. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;
 2. Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;
 3. Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Pentru a veni în sprijinul participanților (dacă doresc să trimită și o propunere legislativă proprie), punem la dispoziție câteva modele de propuneri legislative.

Participanții  selectați vor fi anuntați în data de 25 noiembrie 2019

Organizatorii vor asigura participanţilor masa de pranz a participantilor si pauzele de cafea.

Condiții de eligibilitate:

 • elev/student in orice an universitar (inclusiv masterand sau doctorand) din orice facultate din Romania
 • participantii trebuie sa aiba maximum 32 de ani

Sunt disponibile 150 de locuri.

Participarea este condiţionată de plătirea taxei de participare în valoare de 100 RON in contul nostru bancar, care va fi comunicat ulterior celor selectatiSunt incluse:

 • masa de pranz in fiecare din cele 3 zile
 • pauzele de cafea
 • petreceri (acces gratuit + consumatie)
 • servicii foto-video pe toata durata evenimentului
 • birotica si alte cheltuieli administrative.
 • Cazarea NU este inclusa.

Prin participarea la acest proiect  vei avea posibilitatea întâlnirii unor personalităţi de la Palatul Parlamentului, plus că  vei câştiga o experienţă incontestabilă:  vei experimenta viaţa de parlamentar alături de ceilalti participanţi!

FORMULARUL DE INSCRIERE