/Înscrieri – Simularea Parlamentului Romaniei (editia a VII-a)-25-27 mai 2018

Înscrieri – Simularea Parlamentului Romaniei (editia a VII-a)-25-27 mai 2018

Societatea Europeana pentru Justitie în parteneriat cu Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB)Asociatia Rubik Key si cu sprijinul Camerei Deputaţilor, organizează în perioada 25-27 mai 2018 Simularea Parlamentului României (simPRO). Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor şi studenţilor, prezentându-se sub forma unei simulări instituționale. Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii vor învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.

Pentru înscrieri, participanții trebuie să completeze formularul de înscriere până pe 19 mai 2018.
Update: In urma a numeroase solicitari si a faptului ca 20 de persoane din cele selectate nu au confirmat participarea, redeschidem inscrierile pana pe data de 19 mai 2018. Mai sunt disponibile 20 de locuri.

Pentru a-și spori șansele de participare, aceștia sunt invitați să  trimită  o inițiativă legislativă proprie pe care doresc să o discute în cadrul proiectului,  la adresa de mail: simulare.parlament@gmail.com până la aceeași dată.

Formularul de înscriere poate fi găsit aici –> AICI  

Propunerea legislativă trebuie să respecte specificul uneia dintre Comisiile de mai jos:

 1. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;
 2. Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;
 3. Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Pentru a veni în sprijinul participanților (dacă doresc să trimită și o propunere legislativă proprie), punem la dispoziție câteva modele de propuneri legislative.

Participanții  selectați vor fi anuntați în data de 19 mai 2018.

Organizatorii și partenerii acestora vor asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura şi cazarea.

Condiții de eligibilitate:

 • elev/student in orice an universitar (inclusiv masterand sau doctorand) din orice facultate din Romania
 • participantii trebuie sa aiba maximum 32 de ani

Sunt disponibile 150 de locuri.

Participarea este condiţionată de plătirea taxei de participare în valoare de 160 RON in contul nostru bancar, care va fi comunicat ulterior celor selectatiSunt incluse:

 • masa de pranz in fiecare din cele 3 zile
 • pauzele de cafea
 • petreceri (acces gratuit + consumatie)
 • servicii foto-video pe toata durata evenimentului
 • birotica si alte cheltuieli administrative.
  Pentru cei care au nevoie de cazare in Bucuresti (3 nopti), care se va face la un camin de protocol din zona centrala,  iar taxa de participare este de 230 lei. Pentru cei care doresc la hotel (Hotel Orhideea), taxa este de 390 lei.Aici puteti sa gasiti imagini de la editia prima editie a simPRO si de la cea de-a doua editie .

Prin participarea la acest proiect  vei avea posibilitatea întâlnirii unor personalităţi de la Palatul Parlamentului, plus că  vei câştiga o experienţă incontestabilă:  vei experimenta viaţa de parlamentar alături de ceilalti participanţi!