/Nigel Farage admite oportunitatea unui nou referendum pentru Brexit

Nigel Farage admite oportunitatea unui nou referendum pentru Brexit

Nigel Farage a declarat în cadrul unui interviu acordat cotidianului britanic Independent că se poate vorbi de organizarea unui al doilea referendum asupra chestiunii Brexit pentru a pune capăt nemulțumirilor și îndoielilor politicienilor care nu au acceptat rezultatul votului anterior.

Fostul lider al partidului extremist UKIP a susținut că liderii politici nu vor putea pune capăt disputei asupra Brexit, organizarea unui nou referendum fiind cel mai bun mod de a tranșa această problemă sensibilă.

Politicianul britanic, Nigel Farage, este văzut ca unul dintre arhitecții Brexit și a fost criticul cel mai fervent al unor oameni politici precum fostul prim-ministru Tony Blair și fostul ministru laburist, Andrew Adonis care au fost de părere că rezultatul referendumului poate fi reversibil.

Până în prezent, susținătorii Brexit au respins în unanimitate ideea unui vot suplimentar, considerând că ar fi o trădare a „voinței poporului”, așa cum a fost exprimată în cadrul referendumului din iunie 2016.

 

Editor: Adi Bosneaga