protests-across-palestinian-areas-mideast-after-trump-move-620x405

Violențe între israelieni și palestinieni după discursul lui Donald Trump

Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană. Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Istanbul în această perioadă, anunță TVR.

Doi palestinieni au fost uciși într-un raid israelian asupra unei ținte a mișcării Hamas în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a lansat mai multe lovituri în regiune ca răspuns la tirurile cu rachete care au vizat sudul Israelului.

Consiliul de Securitate al ONU a analizat situația din regiune și decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

Această decizie nu favorizează pacea în zonă, au precizat ambasadorii Franței, Marii Britanii, Italiei, Germaniei și Suediei.

SUA nu au nevoie de lecții, a reacționat ambasadoarea americană.

Matthew Rycroft, ambasadorul Marii Britanii la ONU: „Nu suntem de acord cu decizia SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și de a începe pregătirea pentru mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Nu este în conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate„.

Sute de mii de musulmani au protestat în Turcia, Egipt, Iordania și Iran.

În acest context, Ministerul de Externe de la București a emis un avertisment de călătorie pentru românii care vor să meargă la Istanbul, unde au loc manifestații.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistența Consulatului general din Istanbul.

Editor: Crenguta Serban

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *