Michael-Flynn-R

Michael Flynn a recunoscut că a mințit în perioada anchetei deschise de FBI

Șoc la Washington. Fostul consilier pentru securitate națională al președintelui, generalul în rezervă, Michael Flynn, a recunoscut că a mințit în perioada anchetei deschise de FBI, anunță TVR.

În fața instanței el a pledat vinovat. Flynn a recunoscut că a vorbit cu unul dintre membrii de frunte ai echipei de tranziție despre convorbirile cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite.

Fostul ofițer a recunoscut și că a depus mărturii false despre legăturile dintre compania sa și guvernul Turciei.

Michael Flynn, care riscă o pedeapsa de 5 ani de închisoare, s-a declarat gata să declare că, înainte de a-și prelua mandatul, Donald Trump i-a cerut să ia legătura cu rușii, dar și să ofere informații despre culisele activității la Casa Albă.

Președintele american Donald Trump a scris sâmbătă pe contul său de Twitter că a fost nevoit să-l concedieze pe generalul Michael Flynn, care era consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe, pentru că acesta l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence și Biroul Federal de Investigații (FBI), dar că acțiunile lui Flynn în timpul perioadei de tranziție între administrația Barack Obama și echipa sa au fost legale.

A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședinte (Mike Pence – ” n.r.) și FBI-ul. El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției au fost legale. Nu era nimic de ascuns!„, a scris Trump.

Editor: Crenguta Serban

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *