main-kim-jong-un-missiles-1024x538

Coreea de Nord pregătește o nouă lansare de rachete?

Japonia a detectat semnalele radio care sugerează că Coreea de Nord ar putea pregăti o altă lansare a rachetelor balistice, deși astfel de semnale nu sunt neobișnuite, iar imaginile prin satelit nu arată activitate proaspătă, au declarat marți surse din guvernul japonez, preluate de Reuters.

Agenția japoneză de știri Kyodo a anunțat luni că guvernul japonez a fost în alertă după ce a semnalat astfel de semnale radio, sugerând că o lansare ar putea veni în câteva zile. Raportul a mai spus că semnalele ar putea fi legate de pregătirea militară de iarnă a armatei nord-coreene.

Coreea de Nord își continuă programele nucleare în ciuda sancțiunilor acordate de către Consiliul de Securitate al O.N.U. și nu a făcut niciun secret din planurile sale de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească continentul nord-american.

Agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud, citată de o sursă guvernamentală sud-coreeană, a raportat, de asemenea, că oficialii de informații din Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au detectat recent semne de lansare a unei rachete, fiind în stare de alertă.

Ministrul sud-coreean al unificării, Cho Myoung-gyon, a declarat marți reporterilor că au existat mișcări „demne de remarcat” dinspre Coreea de Nord de la lansarea ultimei sale rachete la jumătatea lunii septembrie, dar nu a existat nici o dovadă clară a unui alt test nuclear sau de rachetă.

Coreea de Nord își justifică programele militare ca o necesitate împotriva planurilor S.U.A. de a invada.

Editor : Adi Boșneaga

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *