irak romania

Întâlnirea ministrului de externe Teodor Meleșcanu cu omologul irakian

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, convorbiri cu ministrul afacerilor externe al Republicii Irak, dr. Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari, aflat în vizită în România, precizează MAE într-un comunicat.

Șefii celor două diplomații au avut un schimb de opinii asupra principalelor repere ale cooperării bilaterale în plan politic și economic, cu accent pe domenii precum energie, transporturi, agricultură, IT&C, educație și cultură. În acest context, părțile au agreat asupra importanței intensificării dialogului politic de nivel înalt între cele două ţări, ca factor stimulator pentru promovarea relațiilor bilaterale în general.

Ministrul Teodor Meleșcanu și ministrul Ibrahim Al-Eshaiker al-Jaafari au abordat, de asemenea, provocările politice și de securitate cu care se confruntă statele din regiune, inclusiv Republica Irak. Astfel, șeful diplomației române a accentuat faptul că „România a susținut, și susține, menținerea unității, suveranității, integrității teritoriale și independenței Republicii Irak, precum și a Siriei și Yemenului.”

Editor : Adi Boșneaga

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *