carte

Guvernul încurajează tânăra generație să citească

Mai mulți reprezentanți ai Guvernului, s-au întâlnit luni la Palatul Victoria pentru a include în Programul Centenar, un proiect național prin care românii vor fi încurajați să citească, potrivit unui comunicat al Guvernului

„Interesul nostru, al Guvernului, este să încurajăm tânăra generație să citească, iar pe cei din generația noastră şi a părinților noştri, să se întoarcă la lectură. Vă invit să gândim împreună un proiect național în acest sens. Avem toată disponibilitatea să sprijinim cu fonduri bugetare finanțarea acestui proiect, pe care să îl cuprindem în Programul Centenar”, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose.

Conform aceluiaşi comunicat, proiectul prin care românii vor avea mai multe componente, între care o campanie națională de valorizare a lecturii şi a scriitorilor români, în care personalități cu notorietate şi mijloace media vor fi invitate să se alăture instituțiilor statului.

De asemenea, sunt avute în vedere şi alte mijloace inclusiv financiare, prin care să fie susținută activitatea de editare a cărților şi atragerea tinerei generații spre lectură. Reprezentanții Guvernului şi cei ai Asociației Editorilor şi Distribuitorilor din România vor continua consultările pentru stabilirea acțiunilor comune ce vor fi incluse în acest proiect.

La întâlnire, au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Culturii şi Identității Naționale, Lucian Romaşcanu şi consilierul de stat, Felix Rache.

 

Sursă: Comunicat al Guvernului

Editor: Roxana Petcu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *