bonuri_de_masa_4567876_17489300

Vești rele pentru bugetari: din 2018 ramân fără cel mai dorit beneficiu, bonurile de masă

Conform noii legi a salarazării bugetarii din România vor ramâne fără bonuri de mase de la începutul anului viitor, iar aceștia vor fi înlocuiți cu o normă de hrană. Legea va urma să fie valabilă și pentru domeniul privat, doar diferența este că aici patronii decid dacă vor continua să ofere bonuri de masă sau vor fi înlocuiți cu o normă de hrană, care va fi supusă impozitării.

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizația de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde „indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.-știripesurse.ro

Însă articolul 44 de lege prevede aborgarea unor dispoziții, care constă referitor la acordarea tichetelor de masă salariaților din sistemul bugetar.

 

Editor: Rilna Laura Balazs

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *