politia

Noul Cod Rutier a fost aprobat, închisoare pentru alcool și fără permis, pentru centura și vorbit la telefon

Imagine similară

 

Noul Cod Rutier intră in vigoare vineri, legea circulației prevede pedepse drastice pentru șoferii neatenți și indisciplinați. Se remarcă prin creșterea de zece ori a amenzilor sau transformarea amenzilor neplătite în suspendarea permisului. Potrivit Noului Cod Rutier, dacă vor fi prinși vorbind la telefon în timp ce conduc autotorism, riscă amenzi în cuantum de 1,600 de lei, la fel ca și în cazul în care vor fi depistați că nu poartă centură de siguranță, de zece ori mai mult decât amenzile de până acuma.

Amenda maximă de 9.600 de lei va fi aplicată șoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele când semnalele acustice și vizuale sunt pornite. De asemenea, cu 9,600 de lei vor fi sancționați și șoferii care sunt implicați în accidente rutiere și au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Șoferii care se încumetă să treacă pe culoarea roșie a semaforului vor fi sancționați cu amenzi de 4,000 de lei.

O altă prevedere a Noului Cod Rutier face referire la transportul copiilor, astfel copiii sub 12 ani nu pot fi transportați pe scaunele din față, cu excepția bebelușilor care sunt transportați cu dispozitive speciale de acest fel. Copiii cu vârste de până la 3 ani nu mai pot fi transportați numai în scaunele specaile pentru bebeluși. De asemenea copiii cu o înălțime de cel mult 135 de centimetri trebuie transportați în scaun special. Este obligatoriu ca dispozitivele de fixare în scaun să fie omologate și adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor.

 

Editor: Rilna Laura Balazs

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *