adrian-cioroianu

Ambasadorul Adrian Cioroianu: președinte al sesiunii Adunării Generale a statelor-părți la Convenția patrimoniului mondial

Ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu, a fost ales președinte al celei de-a 21-a sesiuni a Adunării Generale a Statelor părți la Convenția pentru patrimoniul cultural, anunță Agerpress.

Ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, a fost ales președinte al celei de-a 21-a sesiuni a Adunării Generale a Statelor părți la Convenția patrimoniului mondial, cultural și natural, convenție adoptată în 1972, informează Delegația permanentă a României pe lângă UNESCO.

Adunarea Generalăse desfășoară la sediul UNESCO din Paris, în zilele de 14 și 15 noiembrie, cu participarea celor 193 de State părți la Convenția din 1972.

 Printre subiectele aflate pe agenda actualei sesiuni se numără și alegerea a doisprezece noi membri ai Comitetului Patrimoniului Mondial, viitorul Convenției, inclusiv aplicarea Planului de acțiune strategică 2012-2022, relația dintre patrimoniul mondial și dezvoltarea durabilă, situația Fondului Patrimoniului Mondial.
Editor: Crenguta Serban

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *