viza

Începând cu 1 Decembrie, românii vor putea merge în Canada pentru maxim 6 luni fără viză

Această decizie anunță Ministerul Afacerilor Externe că din data de 1 decembrie românii vor putea pleca in Canada maxim pentru 6 luni fără accesul vizei !

”Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada reprezintă concretizarea demersurilor susținute, întreprinse în ultimii ani de autoritățile române pe lângă autoritățile canadiene, atât la nivel bilateral, cât și în format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene”, transmite MAE într-un comunicat de presă.

Guvernul a anunțat în octombrie 2016 că în urma semnării tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetăţenii români în două etape, parţial de la 1 mai 2017 şi total de la 1 decembrie. Această viză vor fi ridicate în totalitate începând din data de 1 decembrie 2017, în urma negocierii între Canada și România, per asamblu de la această dată toți cetățenii vor putea călătorii spre Canada vără viză.

Ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton, a explicat ce se va întâmpla de la 1 decembrie.„Am negociat cu Guvernul României eliminarea vizelor pentru turiștii români și acesta este o chestiune separată de acordul de liber schimb UE-Canada. Oficialii canadieni au evaluat România, am văzut progresele pe care le-au făcut în domenii precum pașapoartele, reglementarea migrației, etc și de acea cu încredere am convenit un acord în urma căruia cetățenii români vor putea, foarte curând, să călătorească în Canada fără vize. Concret, începând cu data de 1 mai 2017, un cetățean român care fie deține o viză validă pentru SUA sau a primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani va putea călători fără vize în Canada. Începând cu data de 1 decembrie toți cetățenii români vor putea merge în Canada fără viză”, a precizat ambasadorul Canadei.

Editor: Rilna Laura Balazs

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *