csm

CSM a dat aviz negativ Legilor Justiției

Joi, 9 noiembrie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a avizat negativ propunerile legislative de modificare a Legilor Justiției primite de la Camera Deputaților

” În şedința de azi, 9 noiembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ asupra propunerilor legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru emiterea unui aviz negativ au fost exprimate 11 voturi, în timp ce pentru un aviz pozitiv cu observații s-au exprimat 7 voturi” , conform unui comunicat al CSM.

Urmează ca argumentele şi motivele care fundamentează avizul negativ să fie redactate în termen legal, comunicate Camerei Deputaților şi publicate pe site-ul oficial al Consiliul Superior al Magistraturii.

După dezbaterile din Plenul CSM, ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat următoarele: ” Orice dezbatere presupune argumente pro-contra, dar, din punctul meu de vedere, o dezbatere cu final ştiut. Personal eram convins că finalul va fi acelaşi. O dezbatere în care pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu, o dezbatere în care cineva, şi nu dau nume, s-a făcut că nu înțelege sau nu ştie un anumit lucru, sigur, să nu excludem ideea chiar poate că nu îl înțelege. Dezbaterea a avut loc în contextul în care o doamnă judecător membră a CSM spunea, tot în spațiul public, faptul că la avizul precedent votul s-a schimbat peste noapte, adică dintr-o unanimitate azi, a devenit majoritar negativ mâine, o dezbatere în care doamna judecător Gârbovan spunea despre mesaje primite de la CSM către instanțe în sensul respingerii în bloc, o dezbatere în care iarăşi altcineva ați auzit făcând afirmații despre subteranele unor decizii, unor mişcări”.

 

Sursă: Comunicat CSM

Editor: Roxana Petcu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *