pensie

S-a schimbat legea pensiilor: pensia de invaliditate şi de urmaş pot fi cumulate cu venituri din activităţi independente

Plenul Camerei Deputaților a votat marți cu 267 de voturi ˝pentru˝, proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că invaliditatea poate fi acumulată de la promulgarea legii, cu venitiri din activități independente, care sunt definite de Codul fiscal și în această constă drepturi de autor, proprietatea intelectuală și drepturile conexe.

Deputații din Comisiei, au dat luni vot favorabil proiectului de lege pentru completarea Legii 263/2010 legea pensilor, adoptând și amendamente asupra Legii de către toți membrii Comisiei.
Un inițiator principal fiind președintele Camerei Deputaților.

Deputații au adus mai multe modificări ˝amendamente˝ asupra Legii pensiilor. Cea mai importantă modificare fiind pensia de invaliditate care poate fi cumulată de la promulgarea Legii cu veniturile din activităti independente, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală și drepturile conexe și o serie de alte activități cum ar fi PFA.

De această prevedere pot beneficia şi cei care primesc pensii de urmaş, dar, pe de altă parte, cei care s-au pensionat anticipat nu pot beneficia de aceste modificări. 

 

Editor: Rilna Laura Balazs

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *