People escape from the direction of a huge fire-ball after an accidental explosion at a petrol storage facility within the former United States residential housing in capital Mogadishu September 3, 2013. REUTERS/Feisal Omar (SOMALIA - Tags: DISASTER ENERGY)

Două explozii au avut loc în Mogadishu

Ieri au avut loc două explozii în capitala statului Somalia, Mogadishu, la doar două săptămâni după ce o mare explozie a ucis mai mult de 350 de oameni, anunță BBC.

Prima explozie a fost provocată de o mașină capcană care a intrat într-un hotel, iar militanții au luat cu asalt clădirea. A doua explozie a avut loc aproape de fosta clădire a parlamentului. Numărul victimelor este neclar.

Grupul militant islamist al-Shabab, pe care oficialii l-au învinovățit pentru atacul de acum două săptămâni, au declarat că au efectuat ultimele atentate.

Ofițerul de poliție, Mohamed Hussein a declarat pentru agenția de știri Reuters: „Cel puțin șapte oameni printre care soldați și civili au murit”

Maiorul Abdullahi Aden a declarat pentru Reuters: „Este un hotel aglomerat, frecventat de parlamentari, forțe militare și civili”.
Iar oficial de poliție, Ibrahim Mohamed, a spus agenției de știri AFP că în a doua explozie un „microbuz încărcat cu explozibil” a plecat în apropierea unei intersecții.

Atacurile au avut loc după ce liderul local a ajuns în Mogadishu pentru a participa astăzi la o întâlnire cu guvernul pentru a stabili o strategie unitară împotriva al-Shabab.

Atacul din 14 octombrie a ucis cel puțin 358 de oameni și 56 sunt încă dispăruți.

Editor: Crenguta Serban

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *