s3

Simularea Parlamentului României (20-22 Noiembrie 2015)

Societatea Europeana pentru Justitie în parteneriat cu Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), cu sprijinul Universitatii din Bucuresti si al Camerei Deputaţilor, organizează în perioada 20 – 22 noiembrie 2015 Simularea Parlamentului României (simPRO). Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor şi studenţilor,prezentându-se sub forma unei simulari instituționale. Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

10460620_1492416844418361_8412820484090963248_o

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii vor învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.

Aici puteti sa gasiti imagini de la editia precedenta a simPROhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.1394829760843737.1073741833.1383012098692170&type=3

Pentru inscrieri, participantii:

Trebuie sa completeze formularul de inscriere  pana la data de 6 noiembrie 2015, ora 23.30;

Formularul de inscriere poate fi gasit aici –> AICI  

 

Daca doriti ca o initiativa legislativa proprie sa fie discutata in cadrul proiectului, puteti sa o trimiteti la adresa de mail: [email protected] pana la data de 6 noiembrie 2015, ora 23.30

Propunerea legislativa trebuie sa respecte specificul uneia dintre Comisiile de mai jos:

1) Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice;

2) Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;

3) Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;

4) Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

 

Pentru a veni in ajutorul vostru ( daca doriti sa ne trimiteti o propunere legislativa), va punem la dispozitie un model de propunere legislativa: http://eurojust.ro/model/

 

Organizatorii si partenerii acestora vor asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura şi cazarea.

 

Sunt eligibili pentru participare elevii şi studenții din orice an universitar (inclusiv masteranzi și doctoranzi) din orice facultate din Romania care au maximum 32 de ani. Sunt disponibile 150 de locuri. 

Trebuie sa mai ştiţi ca nu este necesara experienţa anterioară în cadrul unor evenimente similare, însă participarea este condiţionată de plătirea taxei de participare în valoare de 150 RON in contul nostru bancar, care va fi comunicat ulterior celor selectati.

Sunt incluse: masa de pranz in fiecare din cele 3 zile, cazarea (pt cei care nu locuiesc in Bucuresti), pauzele de cafea, petreceri, birotica si alte cheltuieli administrative.

Prin participarea la acest proiect  vei avea posibilitatea întâlnirii unor personalităţi de la Palatul Parlamentului, plus că  vei câştiga o experienţă incontestabilă:  vei experimenta viaţa de parlamentar alături de ceilalti participanţi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *