s4

Simularea Parlamentului României (8-10 mai 2015)

Societatea Europeana pentru Justitie în parteneriat cu Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), cu sprijinul Universitatii din Bucuresti si al Camerei Deputaţilor, organizează în perioada 8 – 10 mai Simularea Parlamentului României (simPRO). Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

11098185_1394830160843697_3095605250732648283_o

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor şi studenţilor, prezentându-se sub forma unei simulari instituționale. Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii vor învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.

 

UPDATE: S-au prelungit inscrierile! In urma numeroaselor solicitari, am decis sa prelungim inscrierile pana in data de 27.04.2015, ora 16.00 !!!
Mai sunt doar 13 ore in care va mai puteti inscrie!!!

Pentru inscrieri, participantii au 2 variante:

1) Trebuie sa completeze formularul de inscriere si sa trimita CV-ul la adresa de mail: [email protected] pana la data de 25 aprilie 2015, ora 23.30;

2) Trebuie sa completeze formularul de inscriere si sa trimita o propunere legislativa la adresa de mail: [email protected] pana la data de 25 aprilie 2015, ora 23.30

Formularul de inscriere poate fi gasit aici –> AICI  

 

Propunerea legislativa trebuie sa respecte specificul uneia dintre Comisiile de mai jos:

1) Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice;

2) Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;

3) Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;

4) Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii;

5) Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Pentru a veni in ajutorul vostru, va punem la dispozitie un model de propunere legislativa: http://eurojust.ro/model/

Organizatorii si partenerii acestora vor asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura şi cazarea.

Trebuie sa mai ştiţi ca nu este necesara experienţa anterioară în cadrul unor evenimente similare, însă participarea este condiţionată de plătirea taxei de participare în valoare de 100 RON in contul nostru bancar, care va fi comunicat ulterior celor selectati.

Taxa include masa de pranz in fiecare din cele 3 zile, cazarea (pt cei care nu locuiesc in Bucuresti), pauzele de cafea, birotica si alte cheltuieli administrative.

Sunt eligibili pentru participare elevii şi studenții din orice an universitar (inclusiv masteranzi și doctoranzi) din orice facultate din Romania care au maximum 26 de ani. Sunt disponibile 150 de locuri.

 

Prin participarea la acest proiect  vei avea posibilitatea întâlnirii unor personalităţi de la Palatul Parlamentului, plus că  vei câştiga o experienţă incontestabilă:  vei experimenta viaţa de parlamentar alături de ceilalti participanţi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *