s6

Comunicat: Simularea Parlamentului României (SimPRO) -8-10 Mai 2015

Societatea Europeană pentru Justiție în parteneriat cu Societatea Studenților Universității București (SSUB), cu sprijinul Universității din București și al Camerei Deputaților, organizează în acest week-end ( 8 – 10 mai 2015) Simularea Parlamentului României (simPRO).

Proiectul se va desfășura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaților, cât și în săli ale grupurilor parlamentare. Festivitatea de deschiderea ce va avea loc vineri, 8 mai 2015 in Plenul Camerei Deputatilor va avea ca invitati politicieni de succes din Romania.

10380343_862718800468581_862131645946946562_n

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor și studenților, prezentându-se sub forma unei simulări instituționale.

Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect național care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viața comunității, dezvoltarea simțului civic.

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum și în plen.

În cadrul proiectului vor participa 80 de studenti si elevi din toate colturile tarii. Avem studenti de la Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Politehnica Bucuresti, Academia de Studii Economice, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, Universitatea din Oradea, SNSPA, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava si multe altele.

Participanții vor învăța cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie și să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voința cetățenilor, cât și rigorile legislative.

 

BIROUL DE COMUNICARE

Societatea Europeană pentru Justiție

www.eurojust.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *