combatere

Training „Combaterea discriminarii în mediul universitar”

 Societatea Studentilor Universităţii Bucureşti (SSUB), a organizat, cu sprijinul Universităţii din Bucureşti un training cu tema „Combaterea discriminarii în mediul universitar” la Sinaia.

De altfel, SSUB şi Universitatea din Bucureşti susţinut principiile si obiectivele Uniunii Europene, Combaterea excluziunii sociale a celor mai dezavantajaţi fiind unul dintre obiectivele specifice ale Uniunii Europene şi ale statelor membre în domeniul politicii sociale.
Prin participarea la acest training, studentii au avut posibilitatea de a înţelege conceptul de discriminare şi de a se familiariza cu metodele şi tehnicile de combatere a acestui fenomen. Pe parcursul desfăşurării programului, fiecare participant a lucrat la o temă/concept. La sfarsitul trainingului, participantii s-au declarat foarte multumiti de activitatile care au avut loc, de profesionalismul trainerului si al organizatorilor si s-au declarat nerabdatori sa mai participe la asemenea evenimente.

In cadrul acestui training (21 -23 februarie 2014) au avut loc urmatoarele activitati:
– Team-building pentru cunoasterea participantilor
– Discriminarea – criterii, tipuri de discriminare şi alte noţiuni conexe; exemple ale discriminarii
– Advocacy în domeniul combaterii discriminării – cunoştinţe şi abilităţi necesare elaborării unui plan de advocacy;
– Limite şi pârghii esenţiale pentru activitatea de promovare şi combatere a discriminării.
-Concluzii;
-Feed-back;

Speram, ca in urma acestui training, studentii sa identifice mult mai usor orice caz de discriminare, sa incerce sa rezolve situatia prin modalitatile pe care le-au invatat, iar daca nu este posibil sa sesizeze institutiile abilitate ale statului. Dar, cel mai important, sa incerce sa previna sau sa evite orice forma a discriminarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *